fbpx
Je lichaam voelen tijdens je woorden

apr 15, 2020

Angst houdt je weg van je intuïtie en je innerlijke kleuren

Angst houdt je weg van je intuïtie en van je innerlijke kleuren.  Het meeste van de tijd spookt er heel veel door je hoofd.  Die gedachten en passages heb je gratis opgeslagen gedurende je leven.  Jammer genoeg én dat is ook de uitdaging die het leven ons geeft.  

Maak in zo’n moment van angst en beperking terug contact met je lichaam.  Dat kan op verschillende en eenvoudige manieren.  Je kan eens bewust ademen.  Je kan even trappelen met je voeten.  Je kan een krachthouding aannemen.   In de gratis tips vind je nog dergelijke direct toepasbare tools.

Deze dingen lijken misschien banaal, maar ze hebben een groot effect als je dat regelmatig doet.  

Je voelt immers terug je voeten, je buik, je armen,…  Je hebt contact met je lichaam.  EN de wijsheid die daar in huist.  

Contact met je lichaam ondersteunt je woorden

De wijsheid in je lichaam vertelt je heel veel.  

Je merkt in een flits van een seconde als er iets niet klopt voor jou.  

Je merkt ook je kracht als je uitkomt voor jouw waarheid.  

Voorwaarde is dus dat je bewust bent van wat er zich in je lichaam afspeelt.  

Leren praten vanuit héél je wezen

Je werk- en levensvreugde stijgen als je open kan communiceren.  Jij durft en kan je duidelijk positioneren in jouw waarheid.  De ander kan je horen zonder zich direct te verdedigen.  En zo kom je in een flow van woorden en beweging die heel verbindend zijn.  

Jij voelt kracht IN jezelf, in je centrum als je je positioneert.  Bepaalde bewegingen brengen je gemakkelijk in je centrum.

Je kan tegelijkertijd stevig blijven staan als de ander zich wil verdedigen.  Je bent er niet van ondersteboven. Je cijfert je niet weg.  Je belandt niet in een welles-nietes-spel.  

Als je op zo moment tijd neemt om ook je lichaam te voelen, kan je het gesprek terugbrengen in het hier-en-nu.  Je verwoordt wat je opmerkt in jezelf en bij de ander.  Je ademt eens rustig.  

Ik zeg niet dat het op 1,2,3 geflikt is om op deze manier in het leven te staan en te praten met de ander.  Ik geloof wél dat we hier samen elke dag in kunnen leren. 

Zullen we met zoveel mogelijk waar maken om te leren praten?  Elk vanuit respect en openheid naar je eigen waarheid en die van de ander?  

Welkom!

Deel met je vrienden