fbpx

Biodanza verdieping

4 Seizoenen, 4 Biodanzadagen: 6 juli ZOMER

Op macro-niveau bepalen de seizoenen het leven van de natuur. In elk seizoen zijn krachten aan het werk die samen de natuurlijke levenscyclus vormen: van ontkiemen (lente) over groeien (zomer) tot oogsten en verteren (herfst) en rust en voeden (winter).

Op micro-niveau zitten die seizoenen ook in jou.  Ze zijn allemaal nodig. Alles wat je onderneemt als mens, in je werk, familie, relaties, opvoeding, …  is onderhevig aan dezelfde levenscyclus. 

Door te dansen ontdek je de kracht van elk seizoen in je eigen leven.  

Dansen maakt je lichaam wakker(der).  

Daardoor weet en voel je duidelijker wat klopt voor jou en wat niet meer (herfst).  Je komt tot de kern.  Je ervaart je grenzen.  

Je geeft die kern de ruimte om zich te verankeren (winter) zodat je het helder naar buiten kan brengen (lente).  Je kan daardoor duidelijker kiezen.  

Hierdoor straal je alleen maar meer (zomer).

 Als je elke kracht integreert sta je evenwichtiger.

De herfstdag heeft ons meer tot onze essentie en kern gebracht én het accepteren ervan.

De WINTER is een tijd van rust, van afscheid nemen van dingen die we loslieten in de herfst, van rouwen, van innerlijke ruimte maken, van contact maken met en stilstaan bij onze kern.

De LENTE laat nieuw leven ontstaan.  

De ZOMER brengt expansie in haar vol-heid!

Ook deze fase is belangrijk in alles wat we doen.

zaterdag 6 juli 2024 van 10.30u tot 17.30u in de Steinerschool van Lier

Elke dag kan je meedoen aan €70.

Biodanza-ervaring is nodig.  

Inschrijven kan via nanja@levensplezier.be

Wij hebben er al zin in!
Nanja en Karel

Biodanzavakantie in Orval

2 tot en met 7 augustus 2024. 

Tijdens de Biodanza zomerweek van 2023 maakten we kennis met Aloha, we brachten Hawaï naar Orval. We creëerden een eiland van zon, zee, rust en ontspanning waarin we ongeremd, ongebreideld zelfs, onszelf konden zijn en dansen.

Een jaar en een aantal oorlogen later zoeken we ons eiland opnieuw op om onze kennis te verdiepen, onze kennis over hoe je op een liefdevolle manier in het leven kan staan. 

Aloha meer dan ooit!

De ‘Spirit of Aloha’ gaat over een houding waarbij je een liefdevolle verbinding aangaat met alles in én rondom jou. En dat ‘alles’ is geen abstract begrip maar wordt heel concreet ingevuld, en benoemd als familie. Alles wat je kan zien, horen, ruiken, voelen, denken, … alles waarover je kan praten, wat je kan verlangen  … je angsten ook, je kwaadheid, … Alles is familie en met alles kan je een liefdevolle verbinding aangaan. 

We drukken daarmee een diep verlangen uit naar een liefdevolle wereld, waarin we in vrede en respectvol met elkaar kunnen samenleven. 

Ieder van ons heeft het vermogen in zich, heeft alle ‘kennis’ in zich om dit verlangen te realiseren. We moeten alleen een manier vinden om deze kennis om te zetten in praktijk. Biodanza helpt ons daarbij. 

Biodanza als de Kunst om Lief te hebben. 

De Poetica van de menselijke ontmoeting. 

De sleutel tot een liefdevolle wereld is de menselijke ontmoeting. Biodanza nodigt ons uit tot  een levenshouding waarbij liefde en respect de basis zijn voor een liefdevol contact met de ander. 

Op deze manier liefhebben is een kunst, het is geen vanzelfsprekendheid en het is ook geen strategie, het veronderstelt gevoeligheid, intuïtie, afstemming, visie, creativiteit … kortom, de inzet van al onze potenties. 

Biodanza geeft een antwoord op de vraag: Hoe leer ik de kunst om Lief te hebben? Hoe word ik kunstenaar?  

Geïnspireerd door Aloha, nemen we deze 5 dagen het Biodanza model als een receptenboek, een poetica dus, vol mogelijkheden, als de beschrijving van hoe we kunstenaar kunnen worden, een meester in de Kunst om Lief te hebben.

Waar? In Ferme Bois-le-Compte in Orval

Prijs? tot 22 jan. 2024: €695 : voorschot van €395 te betalen voor 22 jan. en op 23 jan. de overige €300

na 22 jan. : €740

Dit is in een 3 of 4-PK: €75 per nacht en eten per persoon in 3 of 4 Pk (persoonskamer)

2 PK: Extra €20 per ps/nacht, x5 = €100

1 PK: Extra €35 per ps/nacht,  x5= €175

Te betalen op BE72 9794 2518 1216 met vermelding van je naam.  

Annulatie?

Annuleringsvoorwaarden

Inschrijven? via mail naar nanja@levensplezier.be

 

.

“It is awareness of being alive that allows us to connect with our own identity.”

Rolando Toro, creator Biodanza

Deel met je vrienden