fbpx

Over Nanja

Ik ben Nanja

mama van 2 zonen, dochter, partner, vriendin, medewerker, creator, ….

Ik ben een enthousiaste, zoekende, passionele en liefdevolle vrouw.  Plezier, vreugde en verbinding zijn de rode draad in mijn leven.

‘Ik ben een alleengeboren tweeling. Mijn lichaam kent daardoor het intense plezier en diepe verbinding van zo’n innige connectie. Jammer genoeg verloor ik mijn tweelinghelft in de baarmoeder na de eerste weken.   Dat was een shock voor mij.  Het heeft geleid tot een blijvend verlangen en zoektocht om deze verbinding te helen.  Ik ben constant op zoek naar liefde, ontvangen worden, plezier en verbinding.  

Voor mij is het ook altijd evident geweest dat ons lichaam heel wijs is.  Het wil echt met ons praten, zowel met ons hoofd als met ons hart.  Als ik dan – sinds mijn kinderjaren – ‘zomaar’ ineens fysieke pijnen had, zag ik dat als een signaal van mijn lichaam.  Rond mijn 25e is de zoektocht naar het luisteren van die signalen dan begonnen.  Ik ben beginnen lezen en cursussen volgen.  Mijn eerste eye-opener was “De ontembare vrouw” van Clarissa Pinkola Estés.  Ik noem het vandaag de dag nog steeds mijn bijbel 🙂

Stilaan werd duidelijk dat ik zó hard ‘mijn best gedaan’ heb om erbij te horen en verbinding te voelen.  Ik ken ‘twijfelen aan mezelf’ en ‘niet goed genoeg’ zijn, maar al te goed.  

En toch wéét ik dat het oorspronkelijk anders is, dat het leven anders bedoeld is.   Het leven zit vol kracht, lust en vreugde. Daar ben ik telkens naar op zoek.

Die zoektocht heeft me in 2006 bij Biodanza, de dans van het leven, gebracht.  In Biodanza worden we elk moment uitgenodigd om te bewegen vanuit onszelf, zonder woorden.  Door de relatie met de ander tijdens de Biodanza-momenten ontdekte ik mezelf meer en meer, op een héle fijne manier.  Daar kon ik ten volle plezier én verbinding ervaren.   Heerlijk!  Pure verbinding.  Ik was goed genoeg net zoals ik ben, ik moest mijn best niet doen, ik had er geen twijfels over mezelf.  Het was gewoon goed.  Ik was én ben gewoon goed!

 

Ik wilde buiten de dans ook in verbinding blijven, met mezelf én ander anderen.  

Hoe kon ik dus in dialoog met mijn collega’s, vrienden, gezin,… ontspannen blijven, zonder me terug in bochten te wringen van ‘mijn best willen doen’, niet direct beginnen twijfelen aan mezelf,…?   

Daarom besloot ik in 2017 om een coachopleiding ‘Inspirerend coachen’ te volgen. Die coachopleiding gaf me echt super-eenvoudige tools om heel spontaan in verbinding te blijven.  

 

Door elke dag te oefenen, maken plezier, vreugde en verbinding meer en meer deel uit van mezelf, ongeacht de reactie van de ander.   Ik voel me steviger en verbonden met mezelf en dus ook met anderen.  Mijn levensplezier op zich stroomt!   

Wat ben ik dankbaar dat ik mensen mag laten bewegen naar meer Liefdevolle Verbinding.

Na eerst wat probeersels hier en daar, begeleid ik sinds 2015 een eigen weekgroep Biodanza in de Steinerschool in Lier. 

extra Biodanza-opleidingen:

–  Biodanza en kinderen, Alejandro Toro (2009) en Monica Turco (2011)

– Biodanza en de 4 elementen, Veronica en Raoul, Antonio Sarpe, Sergio Cruz (2016)

–  Progressiviteit in Biodanza, Antonio Sarpe (2017)

–  Identiteit en gender, Antonio Sarpe en Hélène (2019)

–  Didactisch weekend, Veronica Toro en Raoul Terren (2023)

Deel met je vrienden