fbpx

Woorden

Verbindende communicatie brengt meer levens- en werkplezier

Mensen hebben woorden gecreëerd om het leven zogezegd gemakkelijker te maken.  ‘Zogezegd’ ja, want misverstanden, oordelen, … komen er omdat woorden anders geïnterpreteerd worden.    

Door allerlei grotere en kleinere trauma’s in ons leven, reageren en communiceren we zoals we nu doen.  Vaak is het niet meer verbonden met onze onderliggende verlangens en behoeften.  

DUS het is kwestie van eerst te communiceren en te verbinden met jezelf en dan pas te communiceren en te verbinden met anderen.  

Verbindende communicatie wordt vaak gelinkt aan de methode van Marshall Rosenberg.  Verbindende of affectieve communicatie die aangereikt wordt binnen Levensplezier komt vanuit het model en de theorie van Biodanza van Rolando Toro.  

Het unieke én de kracht van deze manier van verbindend communiceren bij Levensplezier is dat je ook gaat bewegen.  Het is de afwisseling tussen bewegen op muziek én bewegen met woorden die je bij je lichaam en je hart brengt.

Verbindende, affectieve communicatie is een manier van communiceren vanuit je hart.  Het is een proces dat je dichter bij je hart en je lichaam brengt waardoor je als persoon meer als één geheel gaat leven.  Het versterkt je als je leeft vanuit je buik, hart en hoofd.