fbpx

Woorden

Verbindende communicatie brengt meer levens- en werkplezier

Mensen hebben woorden gecreëerd om het leven zogezegd gemakkelijker te maken.  ‘Zogezegd’ ja, want misverstanden, oordelen, … komen er omdat woorden anders geïnterpreteerd worden.    

Uiteindelijk wil elke persoon verbinding, omdat we nu eenmaal sociale wezens zijn.  Elk van ons wil er bij horen.  Dus we doen en zeggen dingen om dit te bekomen.  

Tegelijkertijd is het ook eigen aan elke persoon om in bepaalde situaties te reageren vanuit verdedigingsmechanismen en angst.  

Maar dat zijn dus acties en woorden die komen vanuit een verdediging, niet vanuit ons verlangen naar verbinding.  

 Met ‘Verbindende of affectieve communicatie’ ga ik met jou op weg naar je ‘oorspronkelijke woorden’ en je oorspronkelijke open houding t.o.v. de ander.  Je verlangen naar verbinding dus.

Verbindende communicatie wordt vaak gelinkt aan de methode van Marshall Rosenberg.  Verbindende of affectieve communicatie die aangereikt wordt binnen Levensplezier komt vanuit het model en de theorie van Biodanza van Rolando Toro.  

Het unieke én de kracht van deze manier van verbindend communiceren bij Levensplezier is dat je ook gaat bewegen.  Het is de afwisseling tussen bewegen op muziek én bewegen met woorden die je bij je lichaam en je hart brengt.

Verbindende, affectieve communicatie is een manier van communiceren vanuit je hart.  Het is een proces dat je dichter bij je hart en je lichaam brengt waardoor je als persoon meer als één geheel gaat leven.  Het versterkt je als je leeft vanuit je buik, hart en hoofd.    

 Je beweegt terug meer ontspannen door het leven.  Je geeft met gemak je grenzen aan.  Je blijft stevig staan als de ander heftig reageert.  

 Zo laat je je levensplezier weer helemaal stromen.