fbpx

Affectief communiceren, bewegen met woorden

Voor mensen die merken dat er andere mogelijkheden in hun manier van communiceren zitten én er iets mee willen doen!


Communiceren is leren.  

Door te groeien naar een affectieve manier van communiceren, versterk je je eigen waarde én onrechtstreeks ook die van de ander.  

Er komt dikwijls nogal wat kijken bij communicatie: (onbewuste) overtuigingen, emoties, de manier van praten die je gezien en aangeleerd hebt,… 

En tegelijk verlang je in een gesprek naar verbondenheid
Je wéét dat dat kan.

Je verlangt naar duidelijk je mening en gevoel durven zeggen.   

Je wil contact blijven houden met je lichaam.

Héél belangrijk in mijn eigen zoektocht naar communiceren op een verbindende manier is spontaniteit.  Als ik te veel moet nadenken over hoe en wat ik juist zeg, gaat het ‘naturelle’ er af en blokkeer ik.  Dan praat ik te veel vanuit mijn hoofd ipv mijn hart.

Ik ga er nét van uit dat we meer vanuit ons hart mogen praten.  Ons gevoel, dus ons hart spreekt en ons lichaam vertelt ons veel.  Het gaat voor mij over meer aandacht geven aan signalen van ons lichaam en voelen wat ons hart vertelt.  

Dus mijn unieke aanbod ligt in de combinatie van bewegen met je lichaam én van daaruit meer affectief bewegen met je woorden.  

Ik geloof alleszins dat gesprekken in werk- én privésituaties er heel anders uitzien als véél méér mensen leren affectief communiceren.  

Dan is er echtheid en verbinding.

Gelijkwaardigheid.

Deel met je vrienden