fbpx

Verbindende communicatie via lichaam en muziek

Wil jij leren communiceren vanuit je lichaam en je hart?

Want hoe kan je meer ontspanning blijven ervaren, ook als het lastig is en je (helemaal) anders denkt of iets anders verlangt dan je partner, kind, collega, vriend, buur,..?  Hoe zeg je delicate dingen terwijl je bang bent voor afwijzing of uitsluiting?

Je ziet het anders, je verlangt iets anders, je hebt andere waarden.  Er komen oordelen.

Je stemmetjes en emoties nemen de bovenhand.  Je verdwijnt uit het NU.

Je kruipt in je hoofd.

Je wil zó graag meer verbinding ervaren met die persoon.  Gewoon zo ontspannen mogelijk leven en jezelf zijn.

Levensplezier ervaren.

En het lukt je nog niet zoals je verlangt.
Wie weet wordt je hartje helemaal blij als je het volgende leest :-)?

De effecten van dit traject voor jou:

 • Je wordt ingewijd in een nieuwe manier van communiceren.  Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in je leven! 
 • Je leert spreken vanuit meer contact met liefdevolle jezelf. Jezelf niet wegcijferend, ook niet aanvallend.  Wél open en luisterend.  In dialoog. Dat leer je door contact te maken met je lichaam en via oefeningen met woorden.
 • Je ervaart (uiteindelijk) meer innerlijke rust en eigenwaarde als je duidelijk spreekt. 

Wat je gaat doen:

 • Je gaat elke keer bewegen op muziek.
 • Je krijgt uitleg over verschillende thema’s: echt luisteren, je innerlijke ja’s en nee’s duidelijk maken, hoe ga je om met de reactie van de ander,  gevoelens toelaten, het belang van contact met je lichaam in het verbinden met anderen.  
 • Je doet oefeningen met woorden.   Je werkt dus met je eigen concrete voorbeelden.  

 

Praktisch

 • In de groep nemen min.3 en max. 8 personen deel.
 • Je krijgt een online syllabus.
 • Het is een reeks van 4 live momenten, gespreid over een langere tijd:               – in de Tuintempel in Lier op zaterdagvoormiddagen op 1,15okt. en 12 en 26 nov.,  van 10.30u tot 12.30u.  (inschrijven kan tot 25 sept.)  Er is één online-moment : 27 okt. van 20u tot 21.30u Je kan gratis komen proeven op zaterdag 27 aug. in de Tuintempel bij Ann en Bruno.   Contacteer me voor meer info over de proef-sessie.
 • € 150 voor de 5 momenten en een gesloten FB-groep voor uitwisseling tussendoor.
 • Als je betaald hebt en je kan niet komen, geef je je plaatsje door aan iemand anders die komt :-).
.

Sandra

Hoi Nanja, het gaat heel goed met meer verbinding voelen sinds de cursus.  Ik probeer echt toe te passen wat ik gehoord en ervaren heb in de cursus.  En het werkt goed!  Bedankt.

Najoua

Ik ben bezig met het contact met mijn lichaam en het anders communiceren.  Het is niet altijd evident om het te combineren in het NU.  Meestal denk ik dan achteraf “Ah, ik had het zo of zo kunnen aanpakken.”

Ik heb heel erg genoten van de cursus.

Petra

Hoi Nanja, het contact met mijn lichaam voel ik goed nu.  Het blijft oefenen.  Ik sta er niet steeds bij stil.  Maar deze week tijdens een ‘discussie’ voelde ik me heel sereen en krachtig.  Het voelde echt goed en ik vond (naar mijn gevoel ;-)) de juiste woorden én kon luisteren naar de ander.  Yeah!

Dankjewel!

An

De cursus is praktisch, leuk, voldoende deelruimte, flexibiliteit t.a.v. de groep en theorie, kleine groep.

Marleen

De voeling met ‘met plezier in het leven’ staan. Je enthousiasme en de overdracht daarvan waren heel fijn! Ik heb wel graag langere sessies of meerdere oefenmomenten en theorie. (Dit was na een reeks van 3 momenten van 2u.)

Christa

Hoi Nanja, ik vond het heel aangenaam.  Niet altijd makkelijk om met anderen ook echt te oefenen. Ik heb een goede basis om verder aan de slag te gaan. Nanja, jij bent top. Deugddoend.

Dankjewel!

Bert

De combi vond ik heerlijk: dansen, delen, lichamelijke oefeningen, oefeningen met woorden.

Perrine

Er is zoveel losgekomen.  Het heeft me echt dichter bij mezelf gebracht.  Van daaruit kan ik het gesprek aangaan.  Bedankt!

Luka

Lichaam- en geestoefeningen waren heel goed verbonden tijdens elke sessie.  De aandacht op het “NU”, ik en gewaarwordingen als basis voor ‘woorden die verbinden’ is verrassend.  Ik ben gewoon heel blij dat ik nu verder kan.